K-nest geboorte

Geboorte

Dinsdag 16 augustus 2022 was tijdens de dag duidelijk te merken, dat Julinka zich anders begon te gedragen en er wat aan zat te komen.

Julinka 40 minuten voor de bevalling

Julinka ligt rustig in de werpkist en het lijkt een lange avond wachten te gaan worden, maar het volgende moment wordt het eerste reutje geboren om 20:55. Het is mooi om te zien hoe Julinka gelijk weet wat zij als moeder moet doen en hoe het pupje haar letterlijk blindelings vindt. Een kwartier later is ook zijn broertje er al.

Julinka en de eerste twee pups

Na iets meer dan een uur het derde reutje. Weer een uur later komt het eerste teefje en nog geen 10 minuten er achteraan ook een reutje. Anderhalf uur later om klokslag 1:00 wordt er weer een reutje geboren. En dan wordt het rustig, maar de buik lijkt nog niet leeg. Na bijna twee uur en kwartier komt er dan toch weer een reutje. Ik begin er bang voor te worden dat het bij 1 teefje blijft, net als het nestje waar Julinka uit komt. Maar na een uur en een kwartier volgt toch nog een teefje en twee en een half uur later nog een teefje. Het laatste reutje werd om 9.20 geboren, helaas kwam deze levenloos ter wereld. Dat betekend dat er 9 pups zijn geboren, 6 reutjes en 3 teefjes.

Julinka en pups