K-nest week 2

Week 2

In de tweede week zijn de pups weer flink verder gegroeid. Ook zijn er wat veranderingen geweest. Omdat de pups het wel erg warm leken te hebben, zijn er andere matjes gekomen. Zoals vorige week was te zien, werd het kratje bij het schoonmaken ook wat krap en nu worden ze dus verdeeld over twee kratjes. De bandjes werden ook wat klein dus hebben ze andere bandjes om gekregen.

De pups veranderen ook langzaam, ze worden pluizige bolletjes. De scherpe nageltjes zijn geknipt. En omdat het met 9 pups wel erg druk is tijdens het drinken, hebben ze ook een aantal keer in kleinere groepjes gedronken. Afgelopen zondag zijn de eerste oogjes open gegaan. En ze zijn begonnen op vier pootjes te staan en beginnen voorzichtig aan kleine stukjes te lopen. Ze maken ook steeds meer verschillende geluidjes, waar je kleine grommetjes in kan herkennen en soms een poging om als een wolfje te huilen.

Deze week is er ook geboorteaangifte gedaan bij de Raad van Beheer en bij de Vereniging Zwitserse Witte Herder. Zoals jullie misschien al aan de titel van de pagina hadden gezien is dit het K-nest. Voor een eerste nest is dat misschien een raar begin, maar mijn eerste hond is Ixion en mijn tweede Julinka en na de I en de J komt dan de K. De namen van de pups beginnen dus allemaal met een K. Bij de geboorteaangifte zijn ook alle namen vastgelegd.

De reuen heten:
Ixiju Kion
Ixiju Kazz
Ixiju Kink
Ixiju Khan
Ixiju Kalvin
Ixiju Kivar

En de teven heten:
Ixiju Kalinka
Ixiju Kess
Ixiju Kenza

Nieuwe matjes
Papa kijkt toe
4 drinken
5 drinken
Samen slapen
2 kratjes
Ploegendienst
Oogjes open